Woonbedrijf

Woningcorporatie in Eindhoven

Digitale cartotheek voor woningcorporatie

De grootste Eindhovense woningcorporatie, Woonbedrijf, liet haar hele cartotheek digitaliseren door CentriPlan. De woningcorporatie wilde duidelijke, uniforme en digitale plattegronden die direct beschikbaar zijn voor eigen medewerkers (zoals de klantenservice, onderhoudsdienst en controleurs) en huurders. De digitale plattegronden moesten bovendien geschikt zijn voor gebruik op internet en informatiezuilen.

Basis voor digitaal mutatiebeheer

“We wilden onze klanten een helder beeld kunnen geven van onze woningen. In die opzet zijn we met de hulp van CentriPlan goed geslaagd.” Dat zegt Peter van Veldhoven van Woonbedrijf Eindhoven. Het project voor de woningcorporatie omvatte ongeveer 1800 unieke woningtypes uit het bestand van circa 33.000 woningen. CentriPlan hertekende de originele tekeningen en leverde de digitale woningplattegronden in vier verschillende formaten, voor verschillende toepassingen. De zo ontstane digitale cartotheek dient als basis voor digitaal mutatiebeheer. Steeds als een woning van huurder wisselt, past de woningcorporatie de digitale plattegrond aan aan de exacte situatie in het specifieke pand. Naarmate het huurderbestand wijzigt, groeit dus de digitale cartotheek met actuele plattegronden van individuele woningen.

Zelf Aangebrachte veranderingen digitaal archiveren

Woonbedrijf heeft haar woningcontroleurs uitgerust met tablet pc’s. Wanneer een woning van huurder wisselt kunnen de controleurs eventuele zelf aangebrachte veranderingen eenvoudig verwerken in de digitale plattegrond. Terug op kantoor wordt de tekening door het intranet automatisch aangeboden aan de webapplicatie C-Plans. Binnen vierentwintig uur past CentriPlan de plattegrond aan. Wanneer de plattegrond is goedgekeurd zorgt C-Plans ervoor dat de tekening op de juiste plek in de cartotheek komt te staan.

Autodesk Design Review over de door CentriPlan gerealiseerde oplossing voor Woonbedrijf (.pdf)

Over C-Plans