Digitaliseren plattegronden

Het wordt voor woningbouwstichtingen steeds belangrijker om plattegronden en bouwkundige tekeningen in digitale bestanden beschikbaar te hebben. Digitale tekeningen geven onder ander extra mogelijkheden om ruimtelijke informatie over vastgoed in digitale tekeningen te verwerken. Onderhoud plannen en informatie daarover centraal beheren, wordt met de digitale plattegronden van CentriPlan daardoor een stuk eenvoudiger.

Woningbouwstichtingen zijn vanaf 1 januari 2021 verplicht om bezittingen te waarderen op basis van marktwaarde van de verhuurde staat. In het kader van het Woningwaarderingsstelsel (WWS) is het van belang dat de juiste oppervlakte-informatie beschikbaar is. Met CentriPlan kunt u deze informatie eenvoudig verwerken en inzichtelijk maken in digitale plattegronden. CentriPlan werkt standaard met de NEN 2580-norm, maar volgens andere standaarden is ook mogelijk.

Plattegronden geschikt voor 3D BIM

Wanneer u met 2D-plattegronden werkt, past CentriPlan deze zo aan dat de tekeningen automatisch worden geconverteerd naar 3D-plattegronden. Uiteraard in een gewenst BIM-formaat, bijvoorbeeld BIM Made Easy van VABI. Dankzij het geautomatiseerde mutatiebeheer van CentriPlan kunt u plattegronden eenvoudig up-to-date houden of later additionele informatie in de tekeningen te verwerken.

Digitale plattegronden klaar voor multimedia

CentriPlan creëert meer dan een digitale versie van uw (papieren) plattegronden. Dankzij de digitalisering van de tekeningen en de 3D-weergave van de plattegronden, zijn de tekeningen automatisch geschikt voor veel verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan diverse multimediatoepassingen, waaronder interactieve plattegronden tonen in woningadvertenties op internet en informatiezuilen of integreren in backofficesystemen.

Digitale plattegronden vanuit bijna alle bestandsformaten

CentriPlan digitaliseert plattegronden in de door u gewenste bestandsformaten. Wij kunnen onder andere digitaliseren vanuit papier, PDF, JPG en (verouderde) CAD-bestanden. Hebben uw huidige plattegronden een ander bestandsformaat? Onze consultant kijkt graag met u naar de mogelijkheden. Door de plattegronden te digitaliseren, kan mutatiebeheer vervolgens eenvoudig uniform worden opgezet.

Digitaal mutatiebeheer

De gedigitaliseerde plattegronden bieden grote voordelen voor het verwerken van mutaties. Dankzij digitalisering, kan het mutatiebeheer worden geautomatiseerd en hoeven uw collega’s bovendien slechts een tablet mee te nemen om op locatie direct mutaties in de plattegronden aan te geven. Die mutaties worden binnen 24 uur verwerkt in de plattegronden, waarna de geactualiseerde plattegrond beschikbaar is in de beheeromgeving van C-plans.

Wilt u meer weten over het digitaliseren van uw plattegronden? Laat uw gegevens achter, dan bellen wij u vrijblijvend voor een kennismaking.