ACW Samenwerking

Particuliere verhuurder in Amsterdam

De Amsterdamsche Coöperatieve Woningvereeniging (ACW) Samenwerking is een ruim 100 jaar oude particuliere verhuurder van voornamelijk monumentale woningen in Amsterdam-Zuid. In 2011 besloot Samenwerking CentriPlan in te schakelen voor het digitaliseren van plattegronden van de 887 beheerde woningen. Dat is inmiddels gebeurd voor de referentietekeningen. Aangepaste tekeningen van de individuele woningen volgen bij mutatie. Plattegronden zijn voortaan altijd up to date en representatief. En bovendien direct toegankelijk voor inzage en bewerking door medewerkers en ter publicatie op de website.

“ACW staat met beide benen in de 21ste eeuw. Dankzij CentriPlan.”

Paul Trumpie, directeur:

“Het oude bedrijfsinformatiesysteem zou in 2013 niet meer worden onderhouden door de leverancier. We hebben daarom gekozen voor een nieuw systeem. Toen we overstapten naar de nieuwe software moesten we ook nadenken over de digitale beschikbaarheid van woningplattegronden. Geheel toevallig belde toen John Timmermans van CentriPlan. Hij wilde graag samenwerken en vroeg of we een verkennend gesprek met hem wilden voeren.”

Precies op het juiste moment, zo bleek. “We waren snel overtuigd, en helemaal na de eerste proefnemingen. De koppeling met de software van View Point was in een oogwenk gemaakt, dus we konden snel aan de slag. Sneller dan verwacht.” Ondertussen heeft het digitaliseren van de tekeningen een hoge vlucht genomen. Trumpie: “We lopen zelfs iets voor op schema!”

Dankzij de samenwerking met CentriPlan staat ACW Samenwerking met beide benen in de 21ste eeuw. “Vroeger werkten we met typex, potlood en kopieermachine. Dat hebben we lang volgehouden, want we zijn wat dat betreft een wat conservatieve organisatie. Bovendien hanteren we een hoge kwaliteitsstandaard, waardoor we niet zomaar met iedere partij in zee kunnen gaan. Het resultaat van de samenwerking met CentriPlan valt in zeer goede aarde bij onze medewerkers. CentriPlan is snel, betrouwbaar, benaderbaar, denkt mee en begeleidt pro-actief. En ze leveren gewoon een goed product, voor een scherpe prijs!”

“De no-nonsense mentaliteit van CentriPlan is ons op het lijf geschreven.”

Huub Heygele, projectleider ICT:

“Ik was op projectbasis bij ACW Samenwerking in dienst om een nieuw bedrijfsinformatiesysteem op te zetten. Binnen dat systeem moest ook plaats gemaakt worden voor plattegronden van de woningen. Die tekeningen worden gebruikt door aspirant-huurders, aannemers, maar ook door het eigen management en onderhoudsteam. De papieren tekeningen wilden we omzetten naar Autocad DWG’s en handzame PDF’s, zodat ze gebruikt konden worden in het nieuwe bedrijfsinformatiesysteem. John Timmermans van CentriPlan belde ons precies op het juiste moment. Zijn verhaal was helder. En de no-nonsense mentaliteit van CentriPlan is ons op het lijf geschreven.”

“De eerste controletekeningen die CentriPlan aanleverde waren meteen raak. Het was perfect maatwerk. Vervolgens maken we aangepaste tekeningen per individuele woning. Daar is de technische dienst nog wel een aanzienlijke tijd mee bezig”.

“Het was te merken dat de werknemers van CentriPlan ook echt plezier hadden in deze klus. Plattegronden maken van woningen die rond 1900 gebouwd zijn komt natuurlijk niet dagelijks voor. Het samenwerken ging heel voorspoedig. Medewerkers van ACW Samenwerking zijn erg enthousiast en ook veel huurders geven positieve feedback op de nieuwe tekeningen. CentriPlan gaat goed om met onze wensen. Ze ‘verstaan’ ons luid en duidelijk. Wijzigingen die de technische dienst handmatig aanbrengt op de referentieplattegronden worden snel en accuraat verwerkt. Ook kunnen we de digitale tekeningen met één druk op de knop publiceren op de website en het ziet er altijd goed uit. CentriPlan is een goede partner voor nu en in de toekomst.”

“Bij het eerste resultaat was ik over de streep.”

Bram van Mansom, allround onderhoudsmedewerker:

Bram van Mansom is allround onderhoudsmedewerker bij ACW Samenwerking. Hij is er al 24 jaar in dienst. Mansom geeft toe dat hij in eerste instantie niet zat te wachten op het gebruik van gedigitaliseerde tekeningen. Maar hij was snel overtuigd van het succes van de samenwerking met CentriPlan: “Bij het eerste resultaat was ik over de streep. De uitkomst was verbluffend. Bovendien was ik aangenaam verrast door de werksnelheid. Die ligt namelijk hoog. Ik hoef nooit langer dan twee dagen op een tekening te wachten. De werknemers van CentriPlan zijn vakkundig. Ze weten wat ze doen.”

Het samenwerken met CentriPlan gaat volgens Van Mansom heel gemakkelijk: “Ik stuur een tekening met daarop de aanpassingen van de woning naar CentriPlan. Zij sturen, meestal binnen 24 uur, de nieuwe tekening toe. Zijn er dan nog extra aanpassingen nodig? Dan stuur ik de tekening terug met daarop in het rood de wijzigingen. De definitieve tekening krijg ik per mail binnen en kan ik zo toevoegen aan ons bedrijfsinformatiesysteem. Zo is ons systeem altijd actueel.”

Volgens Van Mansom is het verschil met de oude tekeningen groot: “De oorspronkelijke tekeningen zijn vaak gemaakt tussen 1908 en 1928. Vervolgens zijn ze soms wel vijf keer gekopieerd, inclusief vlekken. En alle wijzigingen zijn handmatig toegevoegd. Nu is het mooi en strak. En ik hoef zelf niet meer in de tekeningen te knoeien om ze actueel te maken. Omdat we tekeningen pas kunnen wijzigen als de woning van huurder veranderd is, hebben we nog een aardige weg te gaan. Maar dat we de goede kant op gaan, staat als een paal boven water!”