Persbericht: Innovatieve oplossing voor actuele woningplattegronden

25 april 2018

CentriPlan uit Eindhoven hertekent, digitaliseert en vectoriseert woningplattegronden en technische tekeningen. Daarnaast ontwikkelen ze innovatieve concepten die naadloos op het doel en werkproces van woningcorporaties aansluiten. De wensen van de klant vormen altijd de basis. “Er is geen ‘standaardoplossing’ voor het beste resultaat” zo geeft John Timmermans van CentriPlan aan.

“Technische tekeningen zoals woningplattegronden zijn waardevolle informatiedragers. Wij transformeren statische tekeningen naar dynamische digitale bestanden met slimme toepassingsmogelijkheden” zegt Timmermans. “Bovendien onderzoeken we hoe nieuwe concepten kunnen bijdragen aan het werkproces van onze klanten”. Het denkwerk van CentriPlan resulteerde in een unieke oplossing: het Mutatie Beheer Concept.

Direct wijzigingen doorgeven

“Het digitaliseren van een woningplattegrond is maar een onderdeel in het geheel. Het is vooral van belang dat deze plattegronden actueel zijn en blijven” zegt Timmermans. Met de komst van dit nieuwe concept kunnen klanten door middel van een applicatie op een tablet wijzigingen doorgeven. “De mutaties die de klant op locatie aan ons doorgeeft, voeren wij door in ons systeem en het uiteindelijke bronbestand. Daarnaast verzorgen we het beheer van plattegronden waardoor deze altijd up-to-date zijn”.

Aantrekkelijke voordelen

Het Mutatie Beheer Concept brengt vele voordelen met zich mee. “Het grote voordeel zit hem met name in de actualiteit van de woningplattegrond. Bovendien levert deze werkmethode een aantrekkelijke besparing op” zegt Timmermans. Het gebruik van moderne middelen zoals smartphones en tablets maakt het voor de gebruikers uiterst eenvoudig. “We hebben een gezonde ambitie en lopen graag voorop in het gebruik van moderne technieken. Maar niet om de techniek zelf: het gaat om de toegevoegde waarde voor de klant en de eindgebruiker”. Zo is CentriPlan gestart met de ontwikkeling van de ‘WoonApp’ die bijdraagt aan het klantencontact van woningcorporaties. Corporaties die willen bijdragen aan de ontwikkeling en het succes van de WoonApp kunnen zich bij CentriPlan melden.

Wilt u ook te weten komen hoe CentriPlan uw organisatie kan ondersteunen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@centriplan.com of ga naar www.centriplan.com voor meer informatie.